Balis hvalpe

Her kan du se hvalpenes far, Fernshot Cricket

Den 9. november 2018 gik Bali i fødsel efter vi var kommet hjem fra arbejde. Hun var blevet installeret i sin fødekasse med dæmpet musik, god varme og et blødt leje og faldt til ro. Vi sad og spiste vores aftensmad, da hun fødte den første hvalp. Vores datter Therese, der er veterinærsygeplejerskeelev, tog imod resten af hvalpene sammen med os. Det var en stor oplevelse!

 
Her kan du se, hvornår de kom til verden:

Kl. 19.05 – tæve – sort
Kl. 20.12 – tæve – gul
Kl. 20.46 – tæve – sort
Kl. 21.48 – han – sort – SOLGT før den blev født
Kl. 23.38 – tæve – sort
Kl. 00.25 – tæve – sort
Kl. 01.07 – tæve – gul
Kl. 01.38 – tæve – gul

Vi vejede hvalpene, med det samme de kom til verden, og der var et spænd fra den mindste, der vejede 0,22 g og til den største, der vejede 0,35 g.

Undervejs fik de et lille farvet halsbånd på, så vi kunne kende dem fra hinanden.


Hurtigt efter fødslen begyndte de at die

Siden fødslen er de blevet vejet hver dag, så vi kan følge med i deres udvikling og sikre, at de får mad nok hos Bali. Efter den første uge havde de samlet set taget ca. 1,8 kg på i alt.

Vi fortsætter med at veje hvalpene hver dag, så vi fortsat kan følge deres udvikling og se, at alt er som det skal være på det punkt. Hvalpene  gennemgår forskellige faser og en måde at holde øje med at alt er som det skal være, er blandt andet ved at veje dem .

Efter Bali havde født alle hvalpene blev de undersøgt af dyrlægen ;o)

  
1 uge gamle                                           2 uger gamle

Bali var dygtig til at føde sine hvalpe, og hun har været super dygtig til at være mor, som – i skrivende stund – er næsten to uger efter fødslen.

Vi har givet Bali ro i den første tid som mor, og det er kun mennesker, hun kender godt, som har fået lov til at kigge ind til hende. Når hvalpene er blevet lidt mere vant til at være i verden (2 uger gamle), og Bali også er mere vant til rollen som mor, inviterer vi kommende hvalpeejere og andre interesserede på besøg. Det glæder vi os til.

Det er en stor oplevelse at få små hvalpe. Børnebørnene har været meget optaget af det inden Bali fødte og har på forhånd fået lov til at navngive hvalpene vel vidende at de små får et nyt navn, når de kommer til deres nye hjem. Hvalpene hedder derfor:

Ole
Alba
Nila
Alma
Bella
Yati
Pia
Kirsten

Vi arbejder på at etablere en side for hver hvalp med billeder og lidt kommentarer fra deres opvækst her hos os, og indtil de skal hjemmefra.
Så kan man klikke på navnet og komme ind på den enkelte hvalps side.

Når der skal gøres rent i Bali og hvalpenes seng, bliver de lagt op i en lille trækasse med et tæppe i. Så lægger de sig pænt på rad og række!